2017
14th feb 2017

Udstilling i Fredericia

På DKK's Internationale udstilling i Fredericia var 4 Akizuri tilmeldt:

Akizuri Desi D'Jabula blev VG4 i junior klasse for første gang
Akizuri Desi Dinga blev EXC3 i junior klasse for første gang
DKCH FICH DEVDHCH SEVCH Akizuri Titi Bizi blev EXC1 med CK og 2. Bedste Tæve med res-CACIB

 
Og dagens stjernr SEVCH KBHJV-15 KTH-B KTH-S Akizuri Chumi by Argos som blev EXC1 med CK og 2. Bedste Han med CERT og res-CACIB (bliver fuldt CACIB). Dette var det sidste CERT for at fuldføre titlerne DKCH FICH!!!

 
Jeg er helt vildt glad og stolt!!!
2016
3rd jun 2016

6. Uge

Det er svært at forstå at hvalpene allerede er 6 uger! Vi arbejder fortsat med nyt interaktivt legetøj hver dag, og de har nu fået et legetårn, med trapper, tunnel og larmende ting de kan skubbe rundt med. De har også fået en "luftmadras" og det er spændende at se hvor længe den holder!

Vi har masser af gæster der kommer forbi, så hvalpene oplever forskellige mennesker og børn. De har også fået flere omgange “klikkertræning” og er blevet introduceret til buret i bilen.

 

28th maj 2016

5. uge

Igår rundede D kuldet 5 uger. Det er en travl tid; vi er i fuld gang med at socialisere og præge dem alt hvad vi kan. De hører lyd cd, får nyt interaktivt legetøj hver dag (tunnel med knitre lyd, bevægeligt underlag, luftpude, stor fodbold, vippebræt etc) og har snust til klikker træning nogle gange.

19th maj 2016

4. uge

Så er hvalpene 4 uger i morgen! Tiden flyver afsted, og hvalpene udvikler sig med lynets hast. Vi er nu gået ind i den kritiske socialiseringsperiode, som varer til 12-14 uger. I denne periode er det vigtigt at hvalpene oplever en masse - men det skal være positive oplevelser. De har efterhånden oplevet hele huset og været i haven De hører lyd cd og oplever en hel masse forskellige underlag. De er desuden kommet på fast føde, hvilket Diwa ser ud til at værdsætte - når man kigger på hvalpenes tænder forstår man; det er små pihrana! 😉
12th maj 2016

3. uge

Nu er hvalpene begyndt at "gå" - men de mangler endnu at udvikle deres finmotorik 🙂 Bedst som de kommer "gående" kan den mindste ujævnhed i underlaget betyde at de mister balancen. De er også så småt begyndt at kunne høre - så nu er det slut med at liste sig ind og kigge til dem uden at blive opdaget 😉

Vi fortsætter vores træning - og hver hvalp er dagligt igennem en individuel håndteringstræning, hvor vi kigger tænder (Eller gummer! ;P ), nusser poter (eller klipper negle), kigger i ørene etc etc. Alt foregår liggende på ryggen i skødet af os, og hvalpene er helt afslappede - for det er vigtigt at etablere en positiv association allerede fra start.

Derudover er der etableret et par "grundregler": Hvalpene får ikke lov at "bide" i vores fingre, og vi tager dem ikke op (eller sætter dem ned) hvis de piber 🙂
5th maj 2016

2. uge

Hvalpene er nu 2 uger gamle, og de vokser som ukrudt! 🙂 Alle trives og har det godt - og Diwa har fået fjernet sine sting efter kejsersnittet - det tror vi hun satte pris på! For de "skar" nærmest i maveskindet, så der var nogle rimelig store huller hvor stingene sad - men allerede 2 dage efter vi havde fjernet dem, så såret helt pænt ud 🙂 Hvalpene er også begyndt at åbne øjnene, så det var ikke længe for de racer rundt.
28th apr 2016

Den første uge

Hvalpene er nu en uge gamle 🙂 De vokser og trives og eftersom de kun er 4 til at dele hele mælkebaren, tager de pænt på! De har fået deres første omgang negleklip og vi er igang med Bio Sensor programmet (Som vi også har kørt på vores B- og C-kuld).

Hvalpene har også fået farvede halsbånd på, så de er nemmere at genkende på billeder 😉

Akizuri Desi D'Juba - vores korrekte pige har pink halsbånd
Akizuri Desi D'Jabula - vores korrekte dreng har grønt halsbånd
Akizuri Desi D'Jumanji - vores dreng med muligvis 3 kroner har blåt halsbånd
Akizuri Desi Django - vores dreng med 3 kroner har gult halsbånd
22nd apr 2016

D kuldet er født 🙂

Idag kom D-kuldet til verden 🙂 Desværre gemte Diwa kun på 4 små skønheder - 1 tæve og 3 hanner - alle med ridge. Der er ikke fundet Dermoid Sinus eller knækhaler indtil videre.

Da Diwa ikke fik presseveer, men længe viste tegn på at fødslen var igang måtte vi en tur forbi dyrlægen som vurderede at et kejsersnit var nødvendigt. En hvalp havde løsnet sig, men sad og spærrede for de andre - så der var ikke andet at gøre. Både mor og hvalpe har det godt 🙂
19th apr 2016

9. uge (56-63 dage efter parring)


9. uge: “Den sidste uge af drægtigheden forbereder tæven sig til fødslen. Hun bliver mere stille og interesserer sig ikke så meget for at lege, og kan være mindre social end normalt. Tæven bør senest en uge før fødsel introduceres til egnet fødested , allerbedst en velindrettet fødekasse. Her vil hun kunne udfolde noget af den naturlige redebygning, som mange tæver udfører 2-4 døgn før fødslen. Det består i at samle klude sammen og eventuelt flænse og grave i fødekassens bund.


Skederegionen vil blive stor og slap. Bækkenmuskulaturen afslappes, og hos en del tæver vil der være voldsom mælke spænding flere døgn før fødslen.”

Diwa har det stadig godt og vi går kortere ture i nærheden af huset 🙂

16th apr 2016

Zippo’s kommende kuld

Zippo var så heldig at få besøg af super skønne Nala (http://www.byardimale-ridgebacks.de/nala) fra Tyskland. De parrede 14+15/4-2016 og vi håber på hvalpe omkring 16/6-2016 🙂

Nala er en utrolig skøn dame - meget velafbalanceret, rolig og sød! Vi er sikre på at det bliver nogle skønne hvalpe, og krydser fingre for at parringen var en succes!!!

Vil du vide mere om denne kombination, så se her: http://akizuri.dk/?tm_portfolio=by-ardimale

Eller kontakt os gerne hvis du er interesseret i en hvalp 🙂