OM MIG

Flokken består af mig, Stinne Elgaard – samt 4 Ridgebacks.

Mit første møde med en Ridgeback var, da jeg begyndte at gå til hundeleg i 2003 for at socialisere min daværende hund Oliver. Her mødte jeg Fuca, en rigtig dejlig tæve – som kunne sit sprog rigtig godt! Jeg begyndte derfor at kigge lidt nærmere på denne race, og var hurtig solgt… Det blev senere også til et bekendtskab med Caziba – som hele hendes liv havde en stor plads i mit liv.

Jeg ventede temmelig længe på min første RR, og det lykkedes endeligt i 2005 at få Zuki hjem fra Tjekkiet. Og det gjorde ikke valget af denne race mindre rigtigt – jeg måtte have en mere! Ami stødte til flokken i 2006, ligeledes fra Tjekkiet. Flokken blev i 2009 udvidet med Zippo og Diwa fra A-kuldet. Fra C-kuldet i 2014 blev Chumi hængende.

Min baggrund for at opdrætte og i det hele taget arbejde med hunde er rimelig omfattende. Selvom vores erfaring med opdræt indtil videre begrænser sig til et par kuld, har jeg en del praktisk og teoretisk viden om hundens udvikling og adfærd.

Jeg er uddannet adfærdskonsulent ved Turid Rugaas, men har en hel del kurser ved andre specialiser: Anders Hallgren, Runar Næss, Bente Iversen, Roger Abrantes, Lars Fält, Morten Egtved og mange flere. Derudover har jeg første del af uddannelsen fra UTIKA hos Marianne Thorndal i Arden. Jeg har desuden fungeret som hvalpetester for bl.a. Rhodesian Ridgeback klubben i en del år, og har på den måde tilegnet sig en del viden om Ridgebacken. I 2014 blev jeg uddannet som eksteriør dommer for Rhodesian Ridgeback’en, og igennem denne uddannelse har jeg tilegnet mig omfattende viden om anatomi.

DSC_6525Jeg har naturligvis gennemgået DKK’s Opdrætteruddannelse, og deltager løbende i kurser om genetik, avl og opdræt. Jeg har desuden været bestyrelsesmedlem og kasserer i Rhodesian Ridgeback Klubben fra 2009-2014, hvor jeg ligeledes har været medlem og leder af Udstillingsudvalget samt Avls- og Sundheds Udvalget.

Det vigtigste for mig i mit opdræt, er fysisk sunde og mentalt velfungerende hunde – men naturligvis har jeg også et racetypisk udseende for øje! Dog mener jeg at sundhed og mentalitet er af højeste prioritet.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne vide mere om mig og mine hunde, er du altid velkommen til at kontakte mig!

Jeg håber du finder hjemmesiden informativ og ønsker dig god fornøjelse 🙂