DSC_1114

OM OS

Vores flok består af 2 x 2 benede (Stinne Elgaard & Mads Jensen) samt 5 Ridgebacks.

Vores første møde med en Ridgeback var, da vi begyndte at gå til hundeleg i 2003 for at socialisere vores daværende hund Oliver. En rigtig dejlig tæve – som kunne sit sprog rigtig godt! Vi begyndte derfor at kigge lidt nærmere på denne race, og var hurtig solgt… Det blev senere også til et bekendtskab med Caziba – som endnu den dag i dag har en stor plads i vores liv.

Vi ventede temmelig længe på vores første RR, og det lykkedes endeligt i 2005 at få vores Zuki hjem fra Tjekkiet. Og det gjorde ikke valget af denne race mindre rigtigt for os – vi var hurtigt enige om at vi måtte have en mere! Vi hentede derfor Ami i 2006, ligeledes fra Tjekkiet. Flokken blev i 2009 udvidet med Zippo og Diwa fra vores A-kuld. Fra vores C-kuld i 2014 beholdte vi Chumi.

DSC_0155-001

Stinne’s baggrund for at opdrætte og i det hele taget arbejde med hunde er rimelig omfattende. Selvom vores erfaring med opdræt indtil videre begrænser sig til et par kuld, har Stinne en del praktisk og teoretisk viden om hundens udvikling og adfærd.

Stinne er uddannet adfærdskonsulent ved Turid Rugaas, men har en hel del kurser ved andre specialiser: Anders Hallgren, Runar Næss, Bente Iversen, Roger Abrantes, Lars Fält, Morten Egtved og mange flere. Derudover har hun første del af uddannelsen fra UTIKA hos Marianne Thorndal i Arden. Stinne har desuden fungeret som hvalpetester for bl.a. Rhodesian Ridgeback klubben i en del år, og har på den måde tilegnet sig en del viden om Ridgebacken. I 2009 blev Stinne indstillet til uddannelsen som eksteriør dommer for Rhodesian Ridgeback’en, og denne uddannelse tilegner hun sig omfattende viden om anatomi.

DSC_6525Vi har naturligvis gennemgået DKK’s Opdrætteruddannelse, og deltager løbende i kurser om genetik, avl og opdræt. Stinne har desuden været bestyrelsesmedlem og kasserer i Rhodesian Ridgeback Klubbens fra 2009-2014, hvor hun ligeledes har været medlem af Udstillingsudvalget samt Avls- og Sundheds Udvalget.

Det vigtigste for os i vores opdræt, er fysisk sunde og mentalt velfungerende hunde – men naturligvis har vi også et racetypisk udseende for øje! Dog mener vi at sundhed og mentalitet er af højeste prioritet.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne vide mere om os og vores hunde, er du altid velkommen til at kontakte os!

Vi håber du finder vores hjemmeside informativ og ønsker dig god fornøjelse 🙂