Skrevet ad stinne

6. Uge

Det er svært at forstå at hvalpene allerede er 6 uger! Vi arbejder fortsat med nyt interaktivt legetøj hver dag, og de har nu fået et legetårn, med trapper, tunnel og larmende ting de kan skubbe rundt med. De har også fået en “luftmadras” og det er spændende at se hvor længe den holder!

Vi har masser af gæster der kommer forbi, så hvalpene oplever forskellige mennesker og børn. De har også fået flere omgange “klikkertræning” og er blevet introduceret til buret i bilen.

 

Skrevet ad stinne

5. uge

Igår rundede D kuldet 5 uger. Det er en travl tid; vi er i fuld gang med at socialisere og præge dem alt hvad vi kan. De hører lyd cd, får nyt interaktivt legetøj hver dag (tunnel med knitre lyd, bevægeligt underlag, luftpude, stor fodbold, vippebræt etc) og har snust til klikker træning nogle gange.

Skrevet ad stinne

4. uge

Så er hvalpene 4 uger i morgen! Tiden flyver afsted, og hvalpene udvikler sig med lynets hast. Vi er nu gået ind i den kritiske socialiseringsperiode, som varer til 12-14 uger. I denne periode er det vigtigt at hvalpene oplever en masse – men det skal være positive oplevelser. De har efterhånden oplevet hele huset og været i haven De hører lyd cd og oplever en hel masse forskellige underlag. De er desuden kommet på fast føde, hvilket Diwa ser ud til at værdsætte – når man kigger på hvalpenes tænder forstår man; det er små pihrana! 😉

Skrevet ad stinne

3. uge

Nu er hvalpene begyndt at “gå” – men de mangler endnu at udvikle deres finmotorik 🙂 Bedst som de kommer “gående” kan den mindste ujævnhed i underlaget betyde at de mister balancen. De er også så småt begyndt at kunne høre – så nu er det slut med at liste sig ind og kigge til dem uden at blive opdaget 😉

Vi fortsætter vores træning – og hver hvalp er dagligt igennem en individuel håndteringstræning, hvor vi kigger tænder (Eller gummer! ;P ), nusser poter (eller klipper negle), kigger i ørene etc etc. Alt foregår liggende på ryggen i skødet af os, og hvalpene er helt afslappede – for det er vigtigt at etablere en positiv association allerede fra start.

Derudover er der etableret et par “grundregler”: Hvalpene får ikke lov at “bide” i vores fingre, og vi tager dem ikke op (eller sætter dem ned) hvis de piber 🙂

Skrevet ad stinne

2. uge

Hvalpene er nu 2 uger gamle, og de vokser som ukrudt! 🙂 Alle trives og har det godt – og Diwa har fået fjernet sine sting efter kejsersnittet – det tror vi hun satte pris på! For de “skar” nærmest i maveskindet, så der var nogle rimelig store huller hvor stingene sad – men allerede 2 dage efter vi havde fjernet dem, så såret helt pænt ud 🙂 Hvalpene er også begyndt at åbne øjnene, så det var ikke længe for de racer rundt.

Skrevet ad stinne

Den første uge

Hvalpene er nu en uge gamle 🙂 De vokser og trives og eftersom de kun er 4 til at dele hele mælkebaren, tager de pænt på! De har fået deres første omgang negleklip og vi er igang med Bio Sensor programmet (Som vi også har kørt på vores B- og C-kuld).

Hvalpene har også fået farvede halsbånd på, så de er nemmere at genkende på billeder 😉

Akizuri Desi D’Juba – vores korrekte pige har pink halsbånd
Akizuri Desi D’Jabula – vores korrekte dreng har grønt halsbånd
Akizuri Desi D’Jumanji – vores dreng med muligvis 3 kroner har blåt halsbånd
Akizuri Desi Django – vores dreng med 3 kroner har gult halsbånd

Skrevet ad stinne

D kuldet er født :)

Idag kom D-kuldet til verden 🙂 Desværre gemte Diwa kun på 4 små skønheder – 1 tæve og 3 hanner – alle med ridge. Der er ikke fundet Dermoid Sinus eller knækhaler indtil videre.

Da Diwa ikke fik presseveer, men længe viste tegn på at fødslen var igang måtte vi en tur forbi dyrlægen som vurderede at et kejsersnit var nødvendigt. En hvalp havde løsnet sig, men sad og spærrede for de andre – så der var ikke andet at gøre. Både mor og hvalpe har det godt 🙂

Skrevet ad stinne

9. uge (56-63 dage efter parring)

9. uge: “Den sidste uge af drægtigheden forbereder tæven sig til fødslen. Hun bliver mere stille og interesserer sig ikke så meget for at lege, og kan være mindre social end normalt. Tæven bør senest en uge før fødsel introduceres til egnet fødested , allerbedst en velindrettet fødekasse. Her vil hun kunne udfolde noget af den naturlige redebygning, som mange tæver udfører 2-4 døgn før fødslen. Det består i at samle klude sammen og eventuelt flænse og grave i fødekassens bund.

Skederegionen vil blive stor og slap. Bækkenmuskulaturen afslappes, og hos en del tæver vil der være voldsom mælke spænding flere døgn før fødslen.”

Diwa har det stadig godt og vi går kortere ture i nærheden af huset 🙂

Skrevet ad stinne

8.uge (49-56 dage efter parring)

8. uge: “Fosteret er færdigdannet og kan nu føles, og til tider kan fostrenes hjerteslag høres. Tæven er nu nærmest besværet af sin vægt og sit omfang og skal i denne periode vænnes til sin fødekasse. Mælkekirtlerne er spændte og fulde af mælk.”

Vi kan nu mærke de små bevæge sig inde i maven 🙂 Fødekassen er sat op – og den var helt naturligt godkendt, da Diwa jo selv er født og opvokset der og hun jo havde vores C kuld i samme kasse for 2 år siden.

Billedet er taget d. 16/4

Skrevet ad stinne

7. uge (42-49 dage efter parring)

7. uge: “I løbet af denne uge vil kropsbehåring vokse ud, og farvemarkeringen vil kunne ses. Poterne og trædepuderne er efterhånden færdigdannede. Fosteret ligner nu den færdige hvalp, men kan ikke overleve uden for livmoderen. Fra dette tidspunkt er det egentlig kun størrelsen, der øges. Forbeningen i knoglerne er nu så fremskreden, at man fra dag 49 kan se fostrene på røntgenbilleder.
Det er nu for første gang i drægtigheden muligt at se fosterbevægelser. Tævens bug er i de fleste tilfælde tydeligt forøget, og mælkeproduktionen er begyndt.”
Diwa har det godt – hun er glad og meget sulten. Tak til Jette Fuglsang for de skønne billeder! (Billedet er taget 10.april – 47 dage efter inseminering)
1 2