DSC_5817Vi har indtil videre opdrættet to kuld. Vi planlægger vores C-kuld til forår/sommer 2014. For mere information se:

 

Hvis du har spørgsmål – så  kontakt os endelig

[blockquote]Hvalp fra os – hvad betyder det?[/blockquote]

 

DSC_5363Hvalp – hvorfra?

På Ridgebackklubbens hjemmeside kan du læse lidt om ”Før du køber hvalp” – Klik her

Det første vigtige skridt når man skal købe en hund er at vælge den rigtige opdrætter – hvilket nok er nemmere sagt end gjort. En god ide er at besøge flere forskellige opdrættere og høre lidt om deres indgangsvinkel og mål med deres opdræt. Man skal også møde forældredyrene, men ofte kan det være svært at møde faderen, da rigtig mange RR opdrættere henter nyt blod fra udlandet. Men så er det ekstra vigtigt at man synes godt om tæven – og sørg for at få en masse at vide om hende i alle mulige situationer. En tæve kan sagtens være rigtig sød og velfungerende hjemme – men det stik modsatte ude! Det kan være en god ide at tage til nogle udstillinger, hvor man jo så kan se hundene i en lidt anden situation.

 

Hvad får du?

Der medfølger en “Hvalpepakke” til hver hvalp:

  • At hvalpen er blevet dyrlægetjekket og har fået sine vacciner, ormekur og er blevet chipmærket inden afrejse.
  • At hvalpen er blevet miljøtrænet og socialiseret.
  • En DKK stambog.
  • Medlemskab i Ridgebackklubben det første år.
  • Foder til den første tid.
  • Hvalpe-bog der indeholder forskellig info om hvalpen samt anden relevant information.
  • Sele, snor/line og et tæppe der lugter godt af ”mor”.
  • Fri benyttelse af adfærdsrådgivning og andre relevante spørgsmål.

 

1249415350_resizedHvalp fra os?

Hvalpens første tid er af allerstørste betydning! En ganske god og velfungerende tæve kan under de forkerte omstændigheder påvirke hvalpene på en negativ måde. Hvalpene bliver nemlig påvirket af tævens stresshormoner allerede fra det øjeblik ægget bliver befrugtet – læg derfor stor vægt på at opdrætteren er opmærksom på dette, og forhør dig lidt om hvordan fødsel m.m. kommer til at foregå.

De første 12-16 uger af hvalpens liv er en ufattelig vigtig periode, og det er derfor af afgørende betydning om opdrætteren gør et godt stykke arbejde. Hvalpen skal socialiseres og miljøtrænes.

Hos os ligger vi meget stor vægt på at hvalpene bliver godt socialiseret – både med andre hunde og masser af forskellige mennesker (både børn og voksne). En grundig miljøtræning er guld værd, og derfor har vores hvalpe adgang til en ”legeplads” med balance bom, forskellige former for underlag, larmende legetøj, tunnel og meget andet. Hvalpene kommer til at bo midt i huset, så de på den måde bliver vænnet til dagligdagens støj: TV, Radio, køkkenlarm, støvsuger og meget andet. Derudover er det vigtigt at hvalpene bliver introduceret til nye oplevelser, det styrker dem nemlig til at tackle alt det de møder i livet. Derfor kommer vores hvalpe med ud forskellige steder (eks. stranden, gågaden, skoven osv.) samtidig bliver de introduceret flere gange til at køre bil.

ami m pindSundhed er naturligvis af meget stor betydning. Vi ligger stor vægt på at avle sunde og raske hunde som samtidig er mentalt velfungerende. Derfor går vi meget op i hundenes HD og albue status, ligesom det er utrolig vigtigt for os at få hvalpene røntgenfotograferet når de har alderen til det. Vi vælger også forældredyrene med stor vægt på om der er nogle kendte sygdomme i familien – men da mange holder sådan information tæt til kroppen kan det jo desværre være svært at vide alt… Alle hunde bærer gener der med rette (eller forkerte) partner kan resultare i sygdomme – Det er vores mål at matche forældre dyrene på bedste vis. Vi bruger udelukkende sunde og raske avlsdyr, og altid med sundhed og mentalitet som første prioritet.

Til sidst er det vigtigt at hvalpen kommer til den rigtige familie, og netop derfor bliver hvalpene testet når de er 7 uger. På den måde kan man bedre vælge den optimale kombination af hvad du som køber kan byde en hvalp og hvad hvalpen genetisk er udstyret med.